LedsGoEco heet vanaf september 2024 Enigine
energieopslag-batterijen-synergie-energie

Energieopslag voor optimaal energiebeheer

Betaalbare energie op elk moment dankzij slimme energieopslag
Batterij-energieopslag

Batterij-oplossingen voor ondernemers die willen plussen

Of je nu je energierekening wilt verlagen, altijd wilt beschikken over voldoende energie voor je bedrijfsactiviteiten, duurzaam opgewekte energie wilt opslaan en gebruiken als je het nodig hebt óf met energie wilt handelen: energieopslag in combinatie met een energiemanagementsysteem is het antwoord.

Met een batterij heb je altijd genoeg (groene) energie. Dus ook bij een vol energienet, een te kleine aansluiting, op een windstille dag, in de avonduren of als de zon niet schijnt. Klinkt goed toch? Met een batterij voor energieopslag is 100% duurzame energie niet langer een sprookje. Ook voor jouw sportclub of bedrijf hebben we een batterij die is afgestemd op je specifieke energiebehoefte.

Daarom batterijen van Enigine

Altijd beschikken over (groene) energie

De zon schijnt (helaas) niet altijd op de momenten dat jij elektriciteit nodig hebt. Een batterij slaat duurzame energie op en vermindert zo de inkoop van (grijze) dure stroom.

Einde van terugleverboetes

Bij negatieve stroomprijzen betaal je om energie het net op te sturen. Een batterij slaat deze energie op om later zelf te gebruiken of te verkopen wanneer de prijzen weer gunstig zijn, waardoor je juist profiteert!

Duurzaam verdienmodel

Een batterij met een slim energiemanagementsysteem (EMS) optimaliseert je verdienmodel door op basis van stroomprijzen en weersverwachtingen te bepalen wanneer energie wordt ingekocht, opgeslagen, gebruikt of verkocht.

Energieopslag-batterij

Hier kun je een batterij allemaal voor inzetten

  • Vergroten zelfconsumptie
    Met een batterij kun je voorkomen dat energie die je duurzaam opwekt teruggeleverd wordt aan het net. Je kunt dus terugleverkosten voorkomen, meer duurzame energie gebruiken en besparen op energiekosten.
  • Vermogenstekort aanvullen
    Heb je meer energie nodig dan je van het energienet kunt krijgen (netcongestie)? Een batterij ervoor zorgt dat je altijd over de juiste hoeveelheid energie kunt beschikken. Zo vergroot je de onafhankelijkheid van je bedrijf en kun je groeiplannen realiseren.
  • Extra verdiensten realiseren
    Duurzaam opgewekte energie creëert een verschil in vraag en aanbod op de energiemarkt. Met de groei van groene energie is er altijd behoefte aan regulatie van het aanbod. Met een batterij die slim wordt aangestuurd verdien je geld.

Financiering en subsidies

Wil je investeren in een batterij of energieopslagsysteem? Goed nieuws, je kunt profiteren van diverse subsidies! Er zijn verschillende regelingen waar je gebruik van kunt maken, zoals bijvoorbeeld de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) of de Energie-investeringsaftrek (EIA). Combineer je KIA (max. 28%) en EIA (max. 45,5%), dan kun je maar liefst 73,5% van je investering aftrekken van de belasting. Klinkt goed, toch? En wat nog beter is, wij regelen de subsidies voor je en ontzorgen je van A tot Z!

Meer over financiering en subsidies >

Energieoplslag-batterij-zonnepanelen-hof-van-saksen
8.9
46 reviews

Succesverhalen van onze tevreden klanten

Energieopslag als sleutel tot
duurzame groei bij Hof van Saksen

Resort Hof van Saksen in Drenthe verhoogde het comfort voor gasten door luxe renovaties, wat leidde tot een hoger energieverbruik en piekmomenten. Netcongestie vormde een uitdaging voor verdere groei, dus werd een grote batterij van 200 kWh geïnstalleerd om piekbelasting te beheersen en boetes te voorkomen. Dankzij een slim energiemanagementsysteem blijft het energieverbruik binnen de afgesproken grenzen. De installatie werd in slechts 10 weken voltooid, zonder onderbreking van de resortactiviteiten. Dit project markeert het begin van de energietransitie van Hof van Saksen, met plannen voor verdere verduurzaming door zonnepanelen.

1

Energieopslagsysteem

200

kWh opslagvermogen

100

kW laden/ ontladen (0.5C)

Zo gaan wij te werk

Proces duurzaamheid
Proces duurzaamheid
Proces duurzaamheid
Proces duurzaamheid

Zo gaan wij te werk

1.QuickScan & simulatie

Met een quickscan ontdek je of een batterij geschikt is voor je bedrijf of sportaccommodatie en welke capaciteit je nodig hebt. Als de QuickScan positief uitvalt en je wilt weten wat deze batterij je precies kan opleveren, is het tijd voor de volgende stap. Met de kwartierdata van je energieleverancier maken we met onze geavanceerde analysetools een realistische berekening van het rendement van je investering.
Tijdens een persoonlijk adviesgesprek presenteren we de simulatie en de uitgangspunten waarop deze gebaseerd is. Samen nemen we de oplossing, het verwachte rendement en de kosten met je door.
We zorgen van A tot Z dat de batterij netjes en volgens de actuele normeringen geïnstalleerd wordt. Ook zorgen we dat deze gekoppeld wordt met een EnergieManagementSysteem, zodat je zonder omkijken optimaal rendement behaalt uit je energieopslagsysteem. Onze batterijen zijn van topkwaliteit met jarenlange garanties. Zo weet je zeker dat je goed zit.
Zie je op tegen de financiering? Niet nodig! Wij verzorgen ook alles rondom subsidieaanvragen en financiering. Zo kun je besparen met een batterij zonder grote uitgaven vooraf.

Veelgestelde vragen energieopslag

Hoe snel verdien je een batterij terug?

De terugverdientijd van een batterij hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik, de energiekosten, de capaciteit van de batterij en de eventuele subsidies. Over het algemeen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 10 jaar, afhankelijk van hoe efficiënt je de opgeslagen energie kunt gebruiken en de prijsschommelingen op de energiemarkt. Om een nauwkeurige inschatting te maken van de terugverdientijd in jouw specifieke situatie, kunnen we een simulatie uitvoeren op basis van je kwartierdata. Hiermee krijg je een helder beeld van de kostenbesparingen en het rendement, zodat je precies weet hoe lang het duurt voordat je investering is terugverdiend. Als een batterij wordt ingezet om de uitdagingen van de energietransitie te lijf te gaan en bijvoorbeeld de groei van je bedrijf – ondanks de netcongestie – toch mogelijk te maken, dan is het rendement helemaal snel berekend.

Om te bepalen hoeveel opslagcapaciteit je bedrijf nodig heeft, kun je kijken naar:

  • Energieverbruik
  • Piekmomenten
  • Het doel van de batterij
  • Het gebruik van hernieuwbare energie
  • Toekomstige groei plannen

Met onze QuickScan rekenen we voor je uit welk energieopslagsysteem het beste bij je energieprofiel past.

Moderne batterijen, zoals die van Huawei, hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. De levensduur varieert, maar ligt meestal tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van het gebruik en de laad- en ontlaadcycli. Regelmatig onderhoud en monitoring via het EMS kan helpen om de levensduur te maximaliseren.

Er zijn verschillende subsidies en financieringsopties beschikbaar voor bedrijven die investeren in duurzame energie en energieopslag. Dit kan variëren per provincie en gemeente. Je kunt gebruik maken van de EIA, KIA en de BOSA-subsidie. Wij kennen deze subsidies op ons duimpje.

Een EMS is een systeem dat de energiestromen binnen je bedrijf beheert. Het zorgt ervoor dat de energie uit de batterij, het net, en eventuele duurzame bronnen (zoals zonnepanelen) efficiënt wordt gebruikt. Het helpt om de energiestromen te sturen, de energiekosten te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je accu op de meest gunstige momenten wordt geladen en ontladen.

8.9
46 reviews